TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00027

TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00027-Szociális intézmény akadálymentesítése és energetikai felújítása Tiszavárkonyban

Tiszavárkony Község Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-4.2.1-15 jelű, Szociális alapszolgáltatások infrastrukúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00027 azonosító számú „Szociális intézmény akadálymentesítése és energetikai felújítása Tiszavárkonyban” című pályázata 2017. május 4-én kelt támogatói döntés szerint 60.072.161 Ft támogatásban részesült.

A pályázat keretein belül 5092 Tiszavárkony, Iskola utca 6 szám alatti szociális intézmény akadálymentesítése és energetikai felújítása valósul meg. Pályázat keretében az épület projektarányosan kerül akadálymentesítésre, így az épület földszintje akadálymentesített lesz. Az épület földszintjén egy tanácsadó helyiség/klubszoba, valamint egy mozgássérült WC is kerül kialakításra. Az épület földszintje és a terepszint közötti szintkülönbség megtételét a mozgássérültek részére az – akadálymentesítés értelmében – egy rámpa fogja biztosítani.

Az épület elavult fa homlokzati nyílászárói helyett, korszerű hőszigetelő műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A homlokzat és a padlásfödém 15 cm vastag hőszigetelést kap. A meglévő padló és falburkolatok bontásra kerülnek, és új burkolatok kerülnek kialakításra. Belső ajtók szerkezeti és felületi felújításra kerülnek. Határoló felületek új felületkezelést kapnak. A pincefödém szigetelése megtörténik az épület energetikai tulajdonságaink javítása érdekében, valamint a betonaljzat cseréje is megtörténik.

A fűtőrendszer is korszerűsítésre kerül az épületben, valamint megújuló energiaként, melegvíz előállítás rásegítése érdekében napkollektor kerül beépítésre. A további áramfogyasztás csökkenés érdekében, az izzók energiatakarékosra cserélése is megtörténik.

A projekt megvalósítási időtartama előreláthatólag 20 hónap.

A projekt összköltsége: 60.072.161 Ft

A támogatás mértéke a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési irányzatból kerül finanszírozásra.