Tájékoztató 2020.04.16

TÁJÉKOZTATÓ

A RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNYRE VALÓ JOGOSULTSÁG IDŐTARTAMA,VALAMINT A HÁTRÁNYOS,HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZET FENNÁLLÁSÁT MEGÁLLAPÍTÓ HATÁROZATOKRÓL

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről szóló 88/2020.(IV.5.) kormányrendelet 8.§-a alapján a 2020. április 6. napján fennálló és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.) Kormányrendelet hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig.

Tiszajenő, 2020. április 16.

Gyapjasné Sepsi Erzsébet
jegyző

Read more

Felhívás az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására.

FELHÍVÁS
Az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervet adott ki az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik segítésével kapcsolatosan.
Az intézkedési terv szerint szükséges felmérni, hogy az önkormányzat illetékességi területén hány olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, hogy segítségre lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége, vagy karantén idején.
A felmérést településünkön elindítottuk, kérem, hogy aki tudomással bír otthonukban élő olyan személyekről, akik segítségre szorulnak, jelezzék ezt az önkormányzat részére.
A bejelentés a „ Segítségre szoruló fogyatékos személy bejelentése ” letölthető nyomtatványon történik.
További tájékoztatás a 06/56/436-036 és a 06/20/524-2100 telefonszámon kérhető.

 

Felhívás letöltése (PDF)

Bejelentőlap letöltése (PDF)

Read more